Ország-világ

2021.07.29. 14:39

Lewis Hamilton is a gyermekvédelmi népszavazást támadja

A Mercedes brit pilótája a magyar gyermekvédelmi törvény ellen agitál, amivel ismét hitet tett az LMBTQ-propaganda mellett.

A hétvégén megkezdődik a Formula–1-es Magyar Nagydíj, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton gondolatai azonban nem a futam körül forognak. A Mercedes brit pilótája a magyar gyermekvédelmi törvény ellen agitál és az LMBTQ-közösséggel szembeni szolidaritását fejezi ki – írja a Magyar Nemzet.

„Mindenkihez szólok ebben a gyönyörű országban, Magyarországon. A nagydíjhétvége előtt szeretném a támogatásomat kifejezni mindenkinek, akit érint a kormány anti-LMBTQ-törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető dolog, hogy a hatalom ilyen törvényt javasol” – közölte a brit pilóta.

Emellett Hamilton arra biztatja az embereket, hogy a gyermekek védelméről szóló népszavazáson voksoljanak az LMBTQ-közösség érdekeinek védelmében. „Mutassátok ki a szereteteket a körülöttetek levők felé, mert a szeretet mindig győz” – írta posztjában Hamilton, aki aligha lehet tisztában a referendum témájával és kérdéseivel.

Mint ismert: Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez, a törvény többek között megtiltja az LMBTQ-érzékenyítést folytató szervezeteknek, hogy az iskolákban vagy az óvodákban előadásokat tartsanak előadásokat a gyerekeknek.

A Mercedes csapatának versenyzője nem először áll ki az LMBTQ-propaganda mellett; márciusban a Vatikánt kritizálta, amikor Ferenc pápa aláírta azt a dekrétumot, amely azt hivatott megerősíteni, hogy a katolikus egyház papjai nem áldhatják meg az azonos nemű párokat.

Hamilton szavaival saját korábbi véleménye mutat erős kontrasztot, mivel évekkel ezelőtt a pilóta arról beszélt, hogy erős a keresztény hite, ami a versenypályán és azon kívül is utat mutat a számára.

A brit pilóta George Floyd tavaly májusi halála óta lett szószólója a Black Lives Matter (BLM) mozgalom mellett az LMBTQ-közösségnek, de támogatja a migrációt is. Ennek jegyében a versenyek előtt Hamilton szokásává vált, hogy térdeléssel fejezi ki a szolidaritását az említett csoportokkal, azokat a versenyzőtársait pedig, akik nem csatlakoztak hozzá a térdelésben, már többször számonkérte passzivitásukért.

Ugyanakkor Hamilton nem mindig volt ilyen erős szövetségese az LMBTQ-propagandának, mivel 2017 karácsonyán az Instagramon közvetítette, ahogy rászól az unokaöccsére, amiért az lányruhát visel. A sportoló úgy fogalmazott: „Miért viselsz ilyen ruhát? Fiúk ne hordjanak hercegnős ruhát!”.

Akkor a támadások hatására törölte a közösségi oldalait a pilóta, aki azóta az LMBTQ-mozgalom egyik fő támogatójává avanzsált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában