balhé

2020.09.17. 09:39

Két meccsre tiltották el Neymart

Két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Neymar, a Paris Saint-Germain brazil labdarúgója, amiért megütötte az Olympique Marseille spanyol légiósát, Alvaro Gonzalezt a vasárnapi rangadón. Ugyanakkor utóbbi ellen fegyelmi eljárás indul állítólagos rasszista megnyilvánulásai miatt.

Marseille's Spanish defender Alvara Gonzalez argues with Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Marseille (OM) at the Parc de Princes stadium in Paris on September 13, 2020. - Neymar said he "acted like a fool" following his red card against Marseille but called on football officials to do more to combat discrimination after accusing Spanish defender Alvaro Gonzalez of racism. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A vendég marseille-iek 1-0-s sikerét hozó találkozó hosszabbításában egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után. A tülekedésben Neymar a tarkóján megütötte Gonzalezt, ezért piros lapot kapott. A pályáról levonulva többször azt mondta a bírónak: „Rasszizmus nem!” – miközben Alvaróra mutatott.

A meccs után a Twitteren azt írta, sajnálja, hogy nem az arcába ütött Alvarónak,

aki szerinte az egész mérkőzésen provokálta.

Neymar már az első félidőben szólt a játékvezetőnek arról, hogy

Gonzalez rasszista megjegyzéseket tesz rá, ugyanakkor a spanyol tagadja a vádakat.

A mérkőzés végi incidensért a PSG hátvédje, Layvin Kurzawa hat, az OM védője, Jordan Amavi pedig három mérkőzéses eltiltást kapott. Neymar és csapattársa, Leandro Paredes két-két találkozón nem léphet pályára, és mindketten kaptak még egy összecsapásra szóló felfüggesztett büntetést. A marseille-i Dario Benedetto egy meccsen nem szerepelhet.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában