Pacman

2018.07.15. 14:16

Megszerezte 60. profi győzelmét Pacquiao

Manny Pacquiao kiütéssel legyőzte az argentin Lucas Matthysse-t, ezzel megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) váltósúlyú világbajnoki címét.

Forrás: afp

A Kuala Lumpurban rendezett meccsen a 39 éves Fülöp-szigeteki ökölvívó az ötödik és a hetedik menetben is kétszer padlóra küldte négy esztendővel fiatalabb ellenfelét, majd a hetedik menet vége előtt a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

„Amint mondtam, még nem végeztem. Itt vagyok” – közölte a több mint egyéves szünet után ismét ringbe szállt Pacquiao, aki tavaly júliusban pontozással kikapott Brisbane-ben az ausztrál Jeff Horntól, ezzel elvesztette a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú vb-övét.

A Pacmannek becézett kilencszeres világbajnok 2009 óta első kiütéses diadalát aratta, és összességében 60-adszor hagyta el győztesen a szorítót. Emellett 2 döntetlen és 7 vereség a mérlege. Profi karrierje során egyedüliként a sportág történetében nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett.

Borítókép: Manny Pacquiao (j) harcol Lucas Matthysse ellen 2018. július 15-én

AFP PHOTO / Mohd RASFAN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában