arsenal

2018.07.18. 13:40

Pires: Emery volt a legjobb nyári igazolás

Az Arsenal legjobb nyári igazolása a spanyol vezetőedző, Unai Emery – véli Robert Pires, az angol labdarúgócsapat korábbi játékosa.

Arsenal's French manager Arsene Wenger (R) is seen with former player Robert Pires during a training session ahead of their UEFA Champions League round of 16 second leg football match against Bayern Munich at Arsenal's London Colney training ground on March 6, 2017. / AFP PHOTO / GLYN KIRK

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Glyn Kirk

Az észak-londoni klub májusban nevezte ki a 22 év után távozó Arsene Wenger utódjaként Emeryt, aki korábban a Sevillával és a Paris Saint-Germainnel ért el sikereket. A 46 éves tréner azóta már öt új játékost is szerződtetett.

„Bízom az újakban, de számomra a legjobb igazolás Unai Emery, a menedzser. – nyilatkozott a Sky Sports Newsnak a francia Pires, aki 2000 és 2006 között szerepelt az Arsenalban. – Nyert Spanyolországban, nyert Franciaországban. Nagyon tapasztalt, és remélem – a klub és az ő érdekében is -, hogy itt is sikeres lesz.”

Emeryvel múlt szombaton játszotta első meccsét az Arsenal, amely 8-0-ra verte az ötödosztályú Boreham Wood együttesét. Később persze ennél erősebb ellenfelek várnak majd a gárdára, a jövő héten például, a szingapúri felkészülési tornán az Atlético Madrid és a Paris Saint-Germain.

Emery feladata az lesz, hogy minden fronton javítson a csapat eredményességén. Az Arsenal az előző idényben mindössze hatodik lett a Premier League-ben, elődöntőt játszott az Európa Ligában, az FA Kupából pedig már a harmadik fordulóban kiesett.

Borítókép: Pires itt még Wengerrel az oldalán az Arsenal edzőközpontjában 2017-ben

AFP PHOTO / Glyn Kirk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában