zéró tolerancia

2018.03.23. 18:14

Súlyos büntetést kapott, mert megsértett egy újságírót Zlatko Zahovic

A korábbi kiváló játékost hat hónapra eltiltották a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől a fegyelmi szabályok elleni vétség miatt.

A szlovén szövetség hangsúlyozta, a sportvezető múlt szombaton, a Maribor-Krsko (0-2) bajnoki mérkőzés utáni sajtótájékoztatón rendkívül helytelen módon, elfogadhatatlanul válaszolt egy kérdésre, amikor szóba hozta az újságíró életének személyes tragédiáját. Megfogalmazásuk szerint ez az egyik legaljasabb formája az emberi méltóság elleni verbális támadásnak, ellentétes az etika és a sport normáival, ezért a zéró tolerancia elvét alkalmazták a szankció megállapításakor, és semmilyen enyhítő körülményt nem találtak.

A 47 éves Zahovic játékosként az FC Porto, az Olimpiakosz, a Valencia és a Benfica csapatában is szerepelt. A támadó középpályás a szlovén válogatottban nyolcvan alkalommal lépett pályára – ott volt a 2000-es Európa- és a 2002-es világbajnokságon is -, 35 gólja pedig a mai napig rekord a nemzeti együttes történetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában