US Open

2018.08.15. 09:46

Szabadkártyát kapott három korábbi Grand Slam-bajnok

A férfiaknál Stan Wawrinka, a nőknél pedig Viktorija Azarenka és Szvetlana Kuznyecova is szabadkártyát kapott az augusztus végén kezdődő amerikai nyílt bajnokságra.

A US Openen 2016-ban nyertes Wawrinka tavaly nem védhette meg címét térdsérülése miatt, s hosszú kihagyás után idén tért csak vissza, jelenleg pedig mindössze a 151. a ranglistán.

A nőknél a korábbi világelső fehérorosz Azarenka – aki kétszer játszott döntőt New Yorkban – egy évvel ezelőtt gyermekelhelyezési problémák miatt nem játszott Flushing Meadowsban, s később nagyot esett vissza a világranglistán.

Kuznyecova pályafutása két GS-trófeájából az elsőt, még 2004-ben éppen a US Openen gyűjtötte be 19 évesen. Most a 88. a rangsorban azt követően, hogy bő egy héttel ezelőtt Washingtonban karrierje 18. WTA-tornáján diadalmaskodott.

Jelenlegi ranglista-helyezésével Azarenka (87.) és Kuznyecova főtáblás helye is biztos lehetne, ám a nevezések végleges összesítésekor még jóval hátrébb voltak, ezért kaptak szabadkártyát a szervezőktől.

Címkék#US Open

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában