Jó befektetés

2018.05.19. 12:15

A becsült ár háromszorosáért kelt el Prince gitárja

Elárvereztek pénteken New Yorkban több tucat olyan tárgyat, amelyeket Prince használt. Egyik gitárja a becsült ár háromszorosáért kelt el.

The American singer Prince (born on 07 June 1958 in Minneapolis) performs at the Palais des sports of Bercy in Paris 10 July 1992. Le chanteur américain Prince (né le 07 juin 1958 à Minneapolis) se produit au Palais des sports de Bercy le 10 juillet 1992, le premier de ses trois concerts parisiens, épilogue européen de la dernière tournée internationale du chanteur. (FILM) AFP PHOTO/BERTRAND GUAY / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY

A Julien's aukciósház árverésén a néhai zenész, dalszerző, énekes sárga elektromos gitárjáért 225 ezer dollárt fizetett egy meg nem nevezett vevő. Tavaly novemberben a Julien's Prince ugyanilyen típusú, de türkizkék gitárját 700 ezer dollárért árverezte el.

Az árverés másik attrakciója Prince egyik fellépőruhája volt. A kék ruhára több mint 150 licit érkezett, és végül 108 797 dollárért vette meg valaki. A Julien's 50-70 ezer dollárra számított. Ezt a ruhát viselte Prince Lenny Kravitz-cal közös újévi koncertjén 1999-ben.

Prince híres sárga gitárja az árverés előtt. Forrás: AFP / Don Emmert

Emellett a zenész-énekes több tucat ruháját árverezték még el. Volt, amelyikért 51 ezer dollárt fizetett valaki. Ékszerek és egyéb kiegészítők, például a személyesen Prince-nek készített lábbelik is kalapács alá kerültek.

A Julien's közlése szerint az aukció összbevétele elérte a kétmillió dollárt. Az árverésre bocsátott tárgyak nagy része a művész volt feleségétől származik.

„Prince két évvel ezelőtti halála óta hatalmas a kereslet a tárgyaira” – jegyezte meg a Julien's vezérigazgatója, Martin Nolan, aki elképzelhetőnek tartja, hogy Prince tárgyai befektetésnek sem utolsók. Mint fogalmazott: Michael Jackson és Elvis Presley tárgyai egyre többet érnek.

Prince 2016 áprilisában, 57 éves korában, gyógyszer-túladagolás miatt halt meg.

Borítóképünkön Prince egy párizsi koncertjén 1992. július 10-én.

Forrás: AFP / Bertrand Guay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!