öngyilkosságra utaló szavak

2018.04.26. 20:46

Avicii családja nyílt levelet írt a zenész haláláról

A múlt héten 28 évesen elhunyt svéd sztár DJ, zenei producer, Avicii "nem bírta tovább", "békét akart találni" - írta családja egy csütörtökön közzétett nyílt levélben.

Picture taken on August 5, 2016 shows Swedish musician, DJ, remixer and record producer Avicii (Tim Bergling) performing at Pildammsparken in Malmo, southern Sweden. It was confirmed Avicii died on April 20, 2018 in Muscat, Oman. / AFP PHOTO / TT News Agency / Bjorn Lindgren / Sweden OUT

Forrás: AFP/TT News Agency

Fotó: Bjorn Lindgren

A Tim Bergling néven született zenészt, akit a világ legjobb DJ-i között tartottak számon, április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt.

„Viaskodott az értelem, az élet és a boldogság gondolataival. Képtelen volt folytatni. Békét akart találni”

- írták a levélben.

A zenész szóvivője nem volt hajlandó megerősíteni az AFP francia hírügynökségnek, hogy öngyilkosságot követett-e el Avicii.

Az ománi rendőrség a hét elején közölte, hogy nem találtak gyanús körülményt halálával kapcsolatban, hozzátéve, hogy a halál okát a család kérésére nem tárják a nyilvánosság elé.

A zenész nem rejtette véka alá egészségi problémáit, azt, hogy hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedett korábban, amelyet részben a túlzott alkoholfogyasztás okozott. 2014-ben eltávolították az epehólyagját és a vakbelét. Két éve megdöbbentette rajongóit, amikor bejelentette, hogy felhagy a turnézással, de stúdióban továbbra is készített zenét.

„Tim nem szerette azt az üzleti gépezetet, amelyben találta magát, érzékeny fiú volt, aki szerette rajongóit, de nem szerette a rivaldafényt. Amikor abbahagyta a turnézást, egyensúlyt akart találni az életben, boldog akart lenni, azzal akart foglalkozni, amit a legjobban szeretett, zenélni” – közölte a család.

„Szeretett Timünk egy útkereső volt, egy törékeny művészlélek, aki válaszokat keresett a létezés kérdéseire. Egy örökké elégedetlen maximalista, aki keményen dolgozott és utazott olyan pörgésben, amely túlzott stresszhez vezetett” – olvasható a család levelében.

Avicii a legjobban fizetett DJ-k világranglistáján a 12. volt 2016-ban 4,5 millió dollár bevétellel a Forbes magazin szerint. Legnagyobb slágerei között volt a Wake Me Up!, a Levels, a Sunshine, a The Days és a You Make Me.

Borítókép: AFP / TT News Agency / Bjorn Lindgren

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!