akkora sztár

2018.07.15. 14:44

Még a stadiont is átépíthetik Ronaldo miatt

Megdöbbentő gazdasági fellendülést vált ki már most a világ egyik legjobb labdarúgójának, Cristiano Ronaldónak az olasz bajnok Juventusba történő átigazolása, noha a portugál klasszis csak hétfőn fogja aláírni a négy évre szóló, évi 30 millió eurós fizetést biztosító szerződését.

Forrás: afp

Az érkezésének hírére a torinói gárda részvényei az egekbe szöktek, egy nap leforgása alatt pedig az összes készleten lévő C. Ronaldo mezt elkapkodták világszerte a hivatalos boltokból – számolt be róla a Bors.

A lap a La Repubblica információira hivatkozva írja, hogy hamarosan a Juventus otthonául szolgáló Allianz Stadium is átépítésre kerülhet. A torinói aréna jelenleg 41 ezer fő befogadására alkalmas, amelyet állítólag szeretnének a klub vezetői 60 ezer fősre bővíteni.

Mindezt azért tartják fontosnak, mivel C. Ronaldo átigazolásának a hírére brutálisan megnőtt a kereslet a jegyek és a bérletek iránt, így ezeknek a további értékesítésével még több bevételre tehetnének szert a zebrák.

Noha a klub szurkolói csoportjai az átigazolás előtt komolyan felemelték a szavukat a belépők brutális drágulása miatt, de a megugró kereslet a jegyek után azt eredményezheti, hogy a Juventus vezetői a drukkerek véleményét várhatóan figyelmen kívül fogják hagyni.

Egy építész, Alberto Rolla mindenesetre amondó: mindez csak úgy lenne megvalósítható, ha a stadion szerkezetét gyökeresen megváltoztatnák, amely viszont véleménye szerint több éves építészeti kivitelezést jelentene. Úgy véli: csak néhány száz fővel lehetne emelni a nézőszámot, ehhez elég lenne néhány szektort átalakítani.

Borítókép: Cristiano Ronaldo 2018. május 27-én

AFP PHOTO / BENJAMIN CREMEL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!