neonoir mozi

2018.03.16. 19:00

Önmaga után nyomoz Edward Norton

A három Oscar-díjra jelölt színész az elmúlt hónapot a filmrendezői székben töltötte.

Edward Norton vélhetően túl kényelmesen nem helyezkedett el benne, mert mint rendező kiváló főszereplőt választott: saját magát.

Norton 2000-ben rendezte meg első játékfilmjét, egy érzelmes, bájos vígjátékot. Az Ég velünk-ben egy New York-i rabbi és egy katolikus pap, régi jó barátok, ugyanabba a nőbe szeretnek bele.

A mostani projekt már sokkal komolyabb, de a helyszín nem változott. Az Anyátlan Brooklyn című regény filmváltozatában egy turett-szindrómás, kisstílű alvilági figura az ötvenes években kénytelen kinyomozni egy bűntettet: a saját nevelőapja, a maffia behajtóembere gyilkosát próbálja megtalálni – írja az ICPress.

A különlegesen izgalmas és szokatlan neonoir megfilmesítését Norton már több mint tíz éve próbálja összehozni, és nem hiába fáradozott – a sztorit most csupa sztár kelti életre: Norton mellett többek között Bruce Willis, Willem Dafoe, Alec Baldwin, Leslie Mann, Cherry Jones és Gugu Mbatha-Raw játssza Brooklyn alvilági figuráit.

A forgatás február elején kezdődött, és nemsokára véget ér, a premierre valamikor 2019-ben kerülhet sor.

Címkék#rendező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!