máshol rúg labdába

2018.03.21. 17:38

Politikus lett Ronaldinho

A brazilok aranylabdás és világbajnok labdarúgója belépett a Brazil Republikánus Pártba (PRB), és elképzelhető, hogy az októberi választásokon is indul.

3247368 12/01/2017 Brazilian footballer Ronaldinho before the official final draw of the 2018 FIFA Wolrd Cup. Grigoriy Sisoev/Sputnik

„Nagyon örülök, hogy részese lehetek egy olyan programnak, amely a legjobb az országnak, továbbá modernitást, boldogságot és egészséget biztosít minden lakosának”

- idézte a 37 éves Ronaldinhót a párt által kiadott közlemény.

Az AFP párton belüli forrástól úgy értesült, még nem eldöntött az, hogy a volt labdarúgó – aki januárban jelentette be visszavonulását – indul-e a következő, októberre tervezett választásokon.

Ronaldinho a Paris Saint-Germainben vált ismert labdarúgóvá Európában, majd 2003-ban már világbajnokként szerződött a Barcelonához, amelynek öt éven át vezéregyénisége volt. A katalánokkal öt trófeát nyert – 2006-ban a Bajnokok Ligájában diadalmaskodott -, 2005-ben kiérdemelte az Aranylabdát.

Borítókép: AFP / Grigoriy Sisoev / Sputnik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!