fiktív eladás

2018.02.22. 09:05

150 millió forintos áfacsalást leplezett le a NAV

Vegyi áruk illegális kereskedelmével csalt el több mint százmillió forint áfát egy cégcsoport. A NAV munkatársai három embert állítottak elő.

A gyanú szerint a külföldről származó árut belföldi beszerzésként könyvelték el, majd úgynevezett bukó cégeken keresztül többször továbbszámlázták, de áfát egyik társaság sem fizetett a fiktív eladás után – áll a közleményben. Így az elkövetők jogtalan előnyhöz jutottak a tisztességes kereskedőkkel szemben, ezért a NAV 405 millió forint értékben zárolta a cég vagyonát.

A vámhivatal munkatársai 35 helyszínen tartottak házkutatást, iratokat, elektronikus adatokat foglaltak le, 11 tanút hallgattak ki és három gyanúsítottat állítottak elő.

A költségvetési csalás ügyében NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatott nyomozást, munkájukat IT szakemberek és a NAV Bevetési Igazgatóság járőrei segítették – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában