Iskola

2018.01.18. 13:15

Párbeszéd: a tekintélyelv helyett a kíváncsiságra építsen az oktatás

A tekintélyelv érvényesítése helyett a diákok kíváncsiságában rejlő lehetőségekre kellene építeni az oktatásban a Párbeszéd szerint. 

Erőss Gábor, az ellenzéki párt szakpolitikusa csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek elmondta, egyetértenek azokkal a célokkal, amelyeket a „Ne menj suliba!” nevű kezdeményezés elindítói fogalmaztak meg, a Párbeszéd vezetői pedig részt vesznek a pénteki demonstráción.

Kiemelte, a tanároknak és diákoknak is jól kell érezniük magukat az iskolában, mert így lehet a legjobb eredményeket elérni, ehhez pedig az szükséges, hogy magolás helyett élmény legyen a tanulás.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének szociális demokrácia programja emellett minden gyermeknek biztosítaná az érettségizés lehetőségét, valamint a középfokú angol nyelvtudás megszerzését, szemben a jelenlegi kabinet szakképzésbe terelő politikájával – fejtette ki Erőss Gábor.

Az ellenzéki politikus elmondta, ennek érdekében a hátrányos helyzetű térségekben radikálisan, akár felére csökkentenék az osztálylétszámokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában