Bőröndben közlekedik a pénz

2018.03.23. 14:20

Fidesz: politikai botrány tört ki a Jobbikban

Kiderült: Simicska négymilliárdot ölt bele a pártba.

Szeged, 2017. szeptember 7. Budai Gyula, a Fidesz országgyûlési képviselõje nyilatkozik a sajtónak a volt szocialista fõpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós és társai ellen hivatali visszaélés bûntette és más bûncselekmények ügyében indult per másodfokú tárgyalása közben a Szegedi Ítélõtábla székháza elõtt 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

A rendszerváltás óta a legnagyobb politikai botrány zajlik a Jobbikban – jelentette ki Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteken.

A kormánypárti politikus azt mondta: Simicska Lajos már négymilliárd forintot fizetett ki a Jobbiknak, hogy a visszalépésekért cserébe megvesztegessen ellenzéki jelölteket.

Fotók bizonyítják – folytatta -, hogy a Jobbik párt- és gazdasági igazgatója több alkalommal táskában pénzt hozott ki Simicska irodájából.

Úgy fogalmazott: a Jobbik Simicska pénzén igyekszik megvásárolni embereket és pártokat, hogy a Jobbik javára visszalépjenek.

Budai Gyula szerint beigazolódott, hogy „Simicska kilóra felvásárolja a Jobbikot”, amely a pénzért és a hatalomért mindenre képes, és „eladta a lelkét Simicskának”.

A fideszes képviselő teljesen egyértelműnek tartja, hogy szervezett választási korrupció zajlik a Jobbikban.

A bizonyító erejű fotókat egyebek mellett az Origo és a Ripost is közölte. Az Origo birtokába jutott felvételen az látható, hogy Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója Simicska Lajos irodájából távozik Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatójának társaságában.

A Jobbik pártigazgatója és gazdasági igazgatója / Fotó: Origo

Egy másik képen jól látszik, amint az iroda udvarára bekanyarodik Simicska jól ismert fekete Jaguárja. Ahogy a Ripost írta, ezzel érkezik meg minden egyes alkalommal több százmillió forint, amit aztán saját kezűleg visznek el a Jobbik pénztárosai.

Simicska Lajos fekete Jaguarja / Fotó: Origo

A táskájukban egy alkalommal körülbelül 150 millió forint fér el, húszezres bankjegyekben – olvasható a Ripost cikkében.

- Tegyetek ajánlatot, vegyetek meg bárkit, itt a pénz, csak szóljatok! – üzente meg a Jobbik elnöke a Ripost cikkének tanúsága szerint minden egyes választókörzetbe.

Ha kell, készpénzben adják át a helyi politikusoknak az igényelt milliókat. Vona és Simicska külön térképet és névsort készítette azokról, akiket az elsők között próbálnak megvesztegetni, de előbb-utóbb minden ellenzéki képviselőjelöltnek ajánlatot tesznek

Döntő kérdés lesz az elkövetkező napokban, de akár a választások előtt csak néhány órával, hogy hány MSZP-s, DK-s, LMP-s képviselőjelöltet sikerül megvenni Simicska százmillióiból – teszi fel a kérdést cikkében a Ripost.

Borítókép: Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője nyilatkozik a sajtónak 2017. szeptember 7-én.

MTI Fotó: Rosta Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában