megvesztegetés

2018.04.05. 07:43

Si­micska 20 mil­liós Au­di­val vette meg Vonát

Luxusautóval jutalmazta szolgálatait a milliárdos.

Budapest, 2018. április 4. Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart Az áprilisi akcióterv első intézkedései címmel a Képviselői Irodaházban 2018. április 4-én.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Soós Lajos

Csak a hifiberendezés került 2 millióba Vona Gábor gondosan eltitkolt hű­tött-fű­tött bőr­ülé­sek­kel is felszerelt luxusautójában – írja Ripost. Összességében 20 millió forint felett van a bőrüléses Audi A6 ára, de ez nem számított, hiszen ajándékba kapta szolgálataiért cserébe, mentorától Simicska Lajostól, aki lényegében megvesztegette a gyönyörű és méregdrága autóval.

A lap információi szerint a milliárdos első lépcsőben így korrumpálta Vonát, így fizette ki a Jobbik elnök politikai „átvedlését” és engedelmességét, azt hogy látványosan megtagadott mindent a párt korábbi nemzeti radikális múltjából.

Simicska a reá jellemző színpadias gesztussal különleges, egyedi rendszámot is készíttetett a Jobbik elnökének, a győzelemre szánt Vezérnek. A beszédes VEZ 001-es rendszámot kapta a luxusautó, alig 180 000 forintért.

Vona csak azt kérte, hogy ne írassák a nevére a kocsit, inkább papíron kerüljön jó barátja, Faragó Tamás tulajdonába, majd ha nyugodtabb idők lesznek átíratják.

Faragó Vona állandó gyöngyösi kampányfőnöke és barátja, régi kétes hírű fickó, az éjszakai élet császára, aki néhány éve még játékautomatáival uralta a környék szerencsejáték piacát. Amikor Vona bevitte a Jobbikba a párt régi aktivistái közül többen azonnal kiléptek, mondván, hogy maffiózókkal nem közösködnek. Ezt annak idején a még nem Simicska kézben lévő Index leplezte le, az éjszakai élet hírhedt alakjának nevezve Vona barátját.

A lap úgy tudja, ha a „Vezér” óhajtja, akkor a „maffiózó” Faragó a kocsit azonnal felküldi a Jobbik Bécsi úti luxusgarázsába, hogy a pártelnök használhassa a VEZ 001-es csodajárgányt. Máskülönben Gyöngyösön a saját házában rejtegeti a nem mindennapi „ajándékot”, amit Vona természetesen a vagyonbevallásában sem tüntetett fel.

Borítókép: Vona Gábor, a Jobbik elnöke

Forrás: MTI Fotó/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában