október 23

2018.10.23. 12:46

Szijjártó Péter: hálásak vagyunk 1956 valamennyi hősének

A hálának abban is ki kell fejeződnie, hogy Magyarország most is ragaszkodik szuverenitásához, szabadságához – mondta videóüzenetében a miniszter.

Hálásak vagyunk 1956 valamennyi hősének, mivel nagy szerepük van abban, hogy ma élvezhetjük a szabadságot – mondta a határon túli magyarságnak és a magyar külképviseleteknek küldött videoüzenetében a külgazdasági és külügyminiszter.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium keddi, az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a miniszter videoüzenetet küldött a határon túli magyarságnak és az összes magyar külképviseletnek, és a felvételt minden nagykövetségen és főkonzulátuson levetítik az ünnepi megemlékezéseken.

A tárca közlése szerint a miniszter az üzenetben arról beszél:

1956-ban a magyar emberek azt mondták, elég volt a zsarnokságból, a diktatúrából, a megfélemlítésből, és abból, hogy mások akartak dönteni a magyarok sorsáról és mások akarták megmondani, miként éljenek a saját hazájukban.

„A magyar nemzet a szabadságharcosok nemzete. Ezt 1956-ban is bebizonyítottuk, amikor a magyar emberek elég bátrak voltak ahhoz, hogy az iszonyú túlerővel is szembeszálltak, és bár várták, de nem kapták meg a segítséget, mégis kitartottak céljaik mellett, mégis a végsőkig harcoltak a magyar szabadságért” – tette hozzá a miniszter.

Így folytatta: „Mi magyarok soha nem fogjuk elfogadni, hogy mások döntsenek a mi jövőnkről. Ezzel tartozunk 1956 hőseinek” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában