Európa jövője

2018.11.21. 09:11

Halász János: Magyarország biztonsága nem a Gruevszki-ügyön múlik

Az emberek nem érzik magukat biztonságban Európában, ezért inkább erről kellene beszélni.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke, Halász János nem erősítette meg azt a lapértesülést, amely szerint Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültstátuszt.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal zárt ülést tartott, amiről ő nem beszélhet – tette hozzá. Halász János szerint Magyarország biztonsága nem a Gruevszki-ügyön múlik, még ha ezzel is foglalkozik az ellenzék.

„Zárt ülés volt, amiről nem mondhatok semmit. Nem tudom megerősíteni a hírt, mivel azt a hivatalnak kell megerősítenie” – nyilatkozta kedden a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a fideszes politikus.

Halász a Gruevszki-ügynél sokkal fontosabbnak tartja az illegális migrációval kapcsolatos kérdéseket, amelyek valóban veszélyeztetik Európa biztonságát.

„Brüsszelben ma is történt egy migránshátterű terrorcselekmény, amiben egy rendőr meghalt. Az emberek nem érzik magukat biztonságban Európában, erről kellene beszélni”

– véli Halász.

A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában