Éhezés

2018.11.16. 16:08

Milliók szorulnak humanitárius segélyre az aszály miatt Afganisztánban

A szárazság az ország 34 tartományából 20-ban mintegy 3,5 millió embert sújt, különösen az északnyugati területeken problémás a helyzet – közölte az ENSZ Élelmezési Világprogramja (WFP) pénteken Genfben.

Az aszály miatt megnövekedett a belső migráció: több mint 200 ezren hagyták hátra otthonaikat, és menekültek el a szárazság elől az ország másik részébe – mondta el genfi sajtótájékoztatóján Herve Verhoosel, a WFP szóvivője.

A csapadék hiánya miatt a gazdák elhalasztották az ültetést és csökkentették a művelt területeket.

A WFP támogatásáról biztosította az afgán illetékeseket, és megígérte, hogy márciusig 2,5 millió embert lát el élelmiszerrel. A világszervezetnek az előző hónapokban 1,4 millió emberhez sikerült eljuttatni segélyszállítmányokat.

Az ENSZ jelezte: további 83,6 millió dollárra (körülbelül 23,7 milliárd forintra) van szüksége, hogy fedezni tudja a kiadásokat a decembertől májusig tartó időszakban. Az élelmiszerellátás bizonytalansága az egyik kérdés, amely napirendre került a november 27-e és 28-a közötti nemzetközi Afganisztán-konferencián Genfben.

Afganisztánban magas a munkanélküliség, alacsony a gazdasági teljesítmény, és a rossz biztonsági helyzet miatt magas a belső menekültek száma.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában