elővigyázatosság

2018.12.20. 23:16

Több német repülőtéren is megszigorították a biztonsági intézkedéseket

A sajtó terrorveszélyről közölt találgatásokat, de ezeket nem erősítette meg a rendőrség.

Délutántól felfegyverzett rendőrök fogtak járőrözésbe egyebek között Stuttgart, Karlsruhe/Baden-Baden, Friedrichshafen és Mannheim repülőterén – közölte egy rendőrségi szóvivő.

A fokozott ellenőrzést további utasításig fenntartják – mondta. A Baden-Badenben lévő Reutlingen rendőrsége azt is közölte, hogy a szigorítás kiterjed a kisebb repülőterekre is, de indoklásként csak azt mondta, hogy „egyszerű elővigyázatosságról” van szó. Az egyik repülőtér szóvivője szerint a légi közlekedést az intézkedések eddig nem korlátozták.

A Der Tagesspiegel című napilap szerint Stuttgart repülőterén pár napja több, gyanúsan viselkedő személyről készített felvételeket egy biztonsági kamera. A Südwestrundfunk regionális rádióadó úgy tudja, hogy a marokkói hatóságok tájékoztatták német kollégáikat, hogy egy lehallgatott beszélgetésben támadásról volt szó egy repülőtér ellen a német-francia határ térségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában