betelt a pohár

2019.02.10. 13:23

Elege van a migránsokból Ausztria híres sportolójának

A nemzetközi szabályok miatt az osztrák állam tehetetlen az erőszakos bevándorlókkal szemben, akik csak januárban hat nőt gyilkoltak meg.

Elharapódzott a helyzet a szomszédos Ausztriában. Csak januárban hat nőt gyilkoltak meg az országban. Többségüknél bevándorló, illetve bevándorló hátterű a gyanúsított – írja cikkében a 888.hu.

Most szerdán azonban újabb tragédia történt:

Ausztria nyugati részén, Dornbirn közelében egy menekültügyi hivatalnál egy török bevándorló leszúrta az ügyintézőt.

A harmincnégy éves férfi, Soner Ö. épp a menedékkérelmével kapcsolatos ügyeit intézte, amikor hirtelen rátámadt a dolgozóra. A rendőrség szóvivője elmondta: a migráns több alkalommal is járt a hivatalban, legutóbb pedig egy nagy késsel tért vissza, és egy szóváltást követően szúrta nyakon az áldozatát.

Azóta kiderült, hogy a török férfit a rendőrség régóta ismerte. Bár Ausztriában született, mégis, számos bűncselekmény miatt 2009-ben kiutasították az országból. 2010-ben távozott is, de nemrég illegálisan visszatért, idén januárban pedig menedékjog iránti kérelmet nyújtott be Ausztriában. A török férfi állítása szerint Törökországban halálbüntetés fenyegeti (2004 óta nincs ilyen büntetési tétel ott), mert kurd harcosként török katonákat ölt, ezért jött vissza.

Így reagált a belügyminisztérium: Ausztriában nemhogy kiutasítani, de még őrizetbe venni sem lehetett a török származású férfit. A tárca szerint hiába volt többszörösen elítélt, erőszakos bűnöző Soner Ö., és hiába tiltották ki Ausztriából, a nemzetközi és az uniós szabályok értelmében, automatikusan védetté vált, miután beadta a menedékkérelmét.

Többen – köztük az osztrák extrémsportoló, Felix Baumgartner – azonnali változtatásokat akarnak.

Az 50 éves Baumgartner ezt írta ki közösségi oldalára:

„Csodálatos, hogy Ausztria megmentheti a 33 éves török gyilkost, Soner Ö-t a halálbüntetés elől Törökországban. Borzasztó viszont, hogy egy ártatlan osztráknak kellett meghalnia emiatt. (...) Fogadjátok őszinte részvételemet. Elég volt!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában