Vizsgálat

2019.04.04. 06:25

Trump adófizetésére kíváncsiak a demokraták

A demokrata többségű amerikai képviselőház költségvetési bizottsága hivatalosan kikérte az adóhivataltól (IRS) az elnök adóbevallásait.

Richard Neal, a bizottság demokrata párti elnöke az IRS vezetőjéhez, Charles Rettighez intézett levélben a 2013-tól 2018-ig terjedő időszakra kérte ki a dokumentumokat.

Neal újságíróknak úgy nyilatkozott: a bizottság arra kíváncsi, hogy az IRS betartja-e az előírásokat, és megvizsgálja-e valamennyi hivatalban lévő elnök és alelnök adóbevallásait, illetve adóvisszatérítéseit.

„Keveset tudunk az adóhivatal e tevékenységének hatékonyságáról” – jelentette ki. Hangsúlyozta, hogy a bizottság „az amerikai nép nevében jár el”, amikor meg kell vizsgálnia az adóhivatal munkáját, és azt, hogy a könyvvizsgálatot „teljes mértékben és megfelelő módon” elvégzik-e.

Az amerikai elnök korábban visszautasította adóbevallásai nyilvánosságra hozatalát, arra hivatkozva, hogy még ellenőrzés alatt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában