növekvő támogatás

2019.06.13. 08:26

Százhúszezer család igényelte a szünidei gyermekétkeztetést

A hátrányos helyzetű családban élő gyermekek napi egyszeri meleg ételt kaphatnak, ha az igényt jelzik az önkormányzatnál.

Százhúszezer család igényelte a nyári szünidei gyermekétkeztetést, a program keretében a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek napi egyszeri meleg ételt kaphatnak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila azt mondta, az idei költségvetésben 80 milliárd, 2020-ban több mint 82 milliárd forintot fordít a kormány gyermekétkeztetésre. Ez azt jelenti, hogy 2010 óta megháromszorozódott a támogatás összege – emelte ki.

Ismertette, a nyári szünidei étkeztetés június 17-től augusztus 30-ig tart. Ez azonban nem automatikus szolgáltatás, a családoknak az önkormányzatnál jelezniük kell, hogy igénybe szeretnék venni a támogatást – hívta fel a figyelmet az államtitkár, hozzátéve, az igénylésnek nincs határideje.

Fülöp Attila kitért arra is, hogy szerda délután érvénybe lépett a vörös kód figyelmeztetés, amelynek lényege, hogy amikor a napi középhőmérséklet 27 Celsius fok felett van, a szociális intézményeknek fogadniuk kell a náluk jelentkező hajléktalanokat. A figyelmeztetés egyelőre vasárnapig van kiadva – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában