és ők döntenek...

2019.10.30. 09:57

EP-képviselők, akik csak felveszik a pénzt, de nem csinálnak semmit

Abban sem biztos, hogy mire szokott szavazni, állítja magáról az egyik EP képviselő. A tökéletes drogról cicanadrágban éneklő, a kapucnis pulcsis demotivációs tréner-költő és a bevándorló, aki nem alkalmazkodik. Mindhárman európai parlamenti képviselők és a zöldek frakcióját gazdagítják. És magukat a mi pénzünkön.

21 October 2019, France (France), Straßburg: Plenary session of the European Parliament in Strasbourg, agenda set. Photo: Philipp von Ditfurth/dpa

Forrás: DPA / AFP

Fotó: Philipp von Ditfurth

Majdnem 9 ezer eurós fizetést kapnak munkájukért az európai adófizetők pénzéből az európai parlamenti képviselők. Míg vannak, akik komolyan megdolgoznak a pénzükért, akadnak olyanok is, akik sajátos elképzelésekkel bírnak. Egyesek pedig egyenesen derogálják az EP tekintélyét viselkedésükkel – írta meg a V4NA hírügynökség.

„Drog, drog, drog és pszichotróp anyag…”, ez a refrénje annak a dalnak, amit a cseh Kalózpárt képviselője Markéta Ggregorová írt és ad elő egy videóban egy rózsaszín ukulelével.

A klipben az álomdrog után sóvárog, amitől nem lesz másnapos. Mint mondja, ez csupán a művészi kifejezése annak, ahogy egy tabu-témára szerette volna felhívni a figyelmet. Azt nem lehet tudni, hogy a videó végén macskás cicanadrágban ugrálva mire akarta felhívni a figyelmet.

Nem Markéta Ggregorová az egyetlen a zöldek körében, aki nyíltan támogatja a droghasználatot.

Hasonlóan gondolkodik Nico Semsrott német utcagyerekre hasonlító európai parlamenti képviselő, aki

magát demotivációs trénernek tartja, és a világ legszomorúbb komikusának.

Mottója: az EU mély krízisben van – és én is.

Saját bevallása szerint azért állt politikusnak, mert ez egy depresszív szakma, és ez tetszik neki.

Európai parlamenti munkájáról úgy nyilatkozott, hogy

nem tudja komolyan venni, és őszintén abban sem biztos, hogy mire szokott szavazni.

Hozzáteszi, általában arra, amire a frakciója, hiszen túl hosszadalmas és bonyolult lenne mindent elolvasni a szavazások előtt, és szerinte biztos senki más se teszi.

Olyan kampányígéretei juttatták be az EP-be, mint a „60 videó 60 hónap alatt”, melyekben az EP működését mutatja be, vagy a világmegváltó gondolat, hogy

mindig kapucnis pulcsiban fog járni az Európai Parlamentbe, amit büszkén be is váltott.

A kapucnis pulóver különösen fontos számára, hozzátartozik az imázsához, még hivatalos fotóján is ez van rajta ráadásul – az illemmel mit sem törődve – fején a kapucnival.

Bár nem a külső a fontos, a zöldek Szomáliából származó brit képviselője sem igazán törődik azzal, hogyan „illik” felöltözni az Európai Parlamentben, mi méltó a hely komolyságához. Magid Magid az EP alakuló ülésére „F**K FASCISM„ feliratú pólóban és baseball-sapkában ment. Bár nem épp úgy öltözött fel, mint egy EP-képviselő, mégis személyes sértésnek vette, amikor a parlament épületében megkérdezték tőle, hogy eltévedt-e, és megkérték, hogy távozzon.

Erről egy Twitter-bejegyzést is írt, amiben azt is közölte, hogy ő nem akar beilleszkedni. Úgy fogalmazott: „Ilyen az arcod, miután valaki megkérdezi, hogy eltévedtél-e, aztán azt mondják, hagyd el az épületet – az első munkanapodon. Tudom, hogy láthatóan különbözöm. Nincs meg az a kiváltságom, hogy elrejtsem az identitásomat. FEKETE vagyok és a Magidnak hívnak. Nem akarok beilleszkedni. Szokjatok hozzá!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában