Hableány-katasztrófa

2019.11.25. 12:32

Napokon belül vádat emelnek a Viking Sigyn kapitánya ellen

A vád: tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetése és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztása.

Budapest, 2019. július 31. A május 29-ei dunai balesetet okozó Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát kísérik a letartóztatásáról döntõ bírósági tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási Bírói Csoport Fõ utcai épületének folyosóján 2019. július 31-én. Segítségnyújtás elmulasztása miatt is gyanúsítottként hallgatták ki, és július 29-én õrizetbe is vették a hajóskapitányt. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Október elején lezárult a nyomozás a tragikus ügyben, a balesetben meghalt magyar matróz családjának ügyvédje szerint

a segítségnyújtás elmulasztása miatt akár 5 évet, tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetése miatt 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat a 64 éves férfi

írta meg a Bors, sajtóértesülésekre hivatkozva.

„Miután ez egy egységes tevékenység volt, ezért ilyenkor a halmazati büntetési szabályok érvényesülnek, ami a magas szaktétellel megnöveli a tételkeretet, következésképpen és összefüggésszerűen 2 és 12 év között szabható ki az ukrán kapitánnyal szemben”

– mondta Magyar György ügyvéd.

A férfi jelenleg egy budapesti lakásban, házi őrizetben várja a sorsát. Elektronikus nyomkövetőt kapott és csak külön engedéllyel hagyhatja el a lakást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában