a természet ereje

2020.02.05. 12:06

Igen nagy fennakadásokat okozott Salzburgban Petra

Fák dőltek, buszok csúsztak miatta.

A Petra nevű ciklont kísérő hóesés okozott fennakadásokat szerda reggel Salzburgban és környékén.

A jeges, hófödte utakon több jármű keresztbe csúszott, vagy el sem tudott indulni. Mayrwiesben egy busz árokba csúszott, utasai közül három könnyebben megsérült.

Hüttaunál egy fa rádőlt egy felsővezetékre, emiatt le kellett zárni a Hüttau és Pöham közötti vasúti szakaszt – közölte Rober Mosser, az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) szóvivője. A szóban forgó szakaszon buszokkal szállítják tovább az utasokat, és nagyjából 60 perces késéssel kell számolniuk.

A rendőrség közlekedési központja szerint az A10-es autópályán télies útviszonyokkal kell számolni, annak ellenére, hogy a hókotrók folyamatosan takarítják az utakat. Több helyszínen dugókra lehet számítani.

Salzburg tartományban a hó a gyalogosok és az autóvezetők számára is nehézségeket okozott. Egyes hegyi útszakaszokon és hágókon kötelezővé tették a hólánc használatát. A kiadós mennyiségű hó és az erős szél miatt az északi Alpokban az erdőhatár fölött nagy a lavinaveszély. Az illetékes hatóságok óvatosságra, tájékozódásra és a szabályok betartására intették a téli sportok szerelmeseit.

Stájerországban sokszor kellett kihívni a tűzoltókat a vihar és a hóesés miatt. Legtöbbször kidőlt fák akadályozták a közlekedést. Szerda délelőtt 800 háztartásban nem volt áram a tartományban. Több útszakaszon kötelező a hólánc használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában