bővítés

2020.02.08. 11:17

Montenegrónak van a legnagyobb esélye az uniós tagságra

A nyugat-balkáni országok közül Montenegrónak van a legnagyobb esélye, hogy az Európai Unió tagjává váljon – mondta Kiszelly Zoltán politológus.

A politológus a szakember az M1 csatorna reggeli műsorában kifejtette, hat nyugat-balkáni ország uniós integrációja van napirenden; valószínűleg elsőként egy olyan országot választanak majd, amely már a NATO-nak is a tagja, és már bizonyította, hogy a nyugati értékrend mellett elkötelezett.

Felmerülhet még Albánia is, de – tette hozzá Kiszelly Zoltán – az unió még nincs felkészülve egy muszlim vallású tagállamra.

Kitért arra is, a nyugat-európai emberek többsége nem akarja, hogy bővüljön az Európai Unió, hiszen egyre szegényebb országok csatlakoznak, és tartanak az olcsó munkaerő megjelenésétől.

Magyarország azonban a bővítés pártján áll, amiben szerepet játszik egy sor gazdasági szempont, valamint az illegális bevándorlás megállításának kérdése is – közölte a politológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában