Járvány

2020.10.08. 08:06

Egyeztetésre hívta Varga Mihályt és Karácsony Gergelyt a BKIK elnöke

Egyeztetésre hívta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke Varga Mihály pénzügyminisztert, miniszterelnök-helyettest és Karácsony Gergely főpolgármestert. Nagy Elek közös tárgyalóasztalnál sürgetné az intézkedést a járványhelyzet miatt soha nem tapasztalt válságba jutott vállalkozásoknak nyújtható segítségekről Budapesten – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A lap kiemeli, hogy a múlt héten már tartottak egy szakmai kerekasztal-beszélgetést az iparág egyes területeinek képviselőivel, amely után a kamara megerősítette azt az elsődleges tényt: a fővárosi vállalkozói körnek érdekében áll, hogy a kormány és a főváros közötti vita mielőbb lezáruljon, mégpedig úgy, hogy az eredmény előremutató legyen a válságkezelésben.

„Budapestnek még legalább negyvenmilliárd forinttal kellene segítenie az itteni vállalkozásokat”

– jelentette ki Nagy Elek.

A BKIK elnöke rámutatott: a járvány hatására turisztikai vállalkozások tömegesen kerültek tartósan kereslethiányos helyzetbe a fővárosban, ami rövidesen több tízezer munkavállaló elbocsátását és üzletbezárásokat idéz elő ezen a területen, vagyis azonnal lépni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában