Ország-világ

2020.10.24. 10:29

Karácsony Gergely tádzsik zászlóval emlékezett meg 1956-ról

A főpolgármester véletlenül magyar helyett tádzsik zászlót ábrázoló emotikont helyezett el posztjában, melyet később törölt is.

„A kisfiam így emlékezett meg a forradalomról” – írta Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztjában, majd megmutatta mit épített gyermeke legóból. Az igazi probléma ezt követően következett, amikor Budapest főpolgármestere elhelyezett egy tádzsik zászlót a szöveg mellé – írja a Mandiner. A főpolgármester nem igazán hibáztatható, hiszen nem első alkalommal fordult elő, hogy valaki az emtoikonok közt kutakodva véletlenül Tádzsikisztán zászlaját választotta ki a magyar helyett, ugyanakkor mindenesetre pikáns, hogy mindez egy vezető tisztségviselő által elkövetve, egy ünnepnapon történt meg.

A kommentelők között többen is felháborodtak Karácsony figyelmetlenségén. A tádzsik zászló választása ráadásul különösen pikáns, tekintve, hogy emotikon-méretben könnyedén összekeverhető a Rákosi-féle zászlóval. Az egyik kommentelő fel is hívta erre a figyelmet: „Te szegény! Nézd már meg mi van a zászló fehér részének középen! Értem én hogy tévedés viszont hűen tükröz mindent ....”

Tádzsikisztán egy poszt-szovjet közép-ázsiai ország. A volt Szovjetunió legdélebbi állama 1991-ben vált függetlenné, délről Afganisztán határolja. A tádzsik zászló színei közül vörös a nap és a győzelem szimbóluma, a fehér a tisztaságé, a gyapoté és a hegyeken sziporkázó hóé, a zöld pedig az iszlám spiritualitásra és a természet bőkezűségére utal.

Fotó: mandiner.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában