továbbra is

2020.10.13. 16:55

Simonka György tagadja a vádakat

A bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolt országgyűlési képviselő, Simonka György a vádiratban a terhére rótt valamennyi bűncselekmény elkövetését tagadja. Állítja: a kifogásolt beruházások mind szakszerűen megvalósultak.

A Fővárosi Törvényszéken kedden reggel megkezdődött a Simonka György országgyűlési képviselő és társai elleni bizonyítási eljárás. Januárban háromnapos előkészítő ülést tartottak az ügyben, de a pandémia miatt csak most kezdődhet el az érdemi bizonyítás – írja a Magyar Nemzet helyszíni tudósítása nyomán a Beol.hu.

Simonka Györgyöt 32 társával együtt 1,4 milliárd forintnyi kárt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

A Magyar Nemzet helyszíni beszámolója szerint kedd délelőtt az első- és másodrendű vádlottak nem kívántak vallomást tenni, de ez nem zárja ki, hogy majd később a tárgyalás során nem kerül erre sor. Délután Simonka György harmadrendű vádlottként állt a bíróság elé.

Kijelentette, fenntartja a nyomozás során tett vallomását, amelyet nem kívánt a bíróság előtt megismételni és egyelőre kérdésekre sem válaszolt.

Kiderült, a vádirat kapcsán egy másik vallomást nyújtott be írásban, amelyet Metzing Márton bíró olvasott fel.

Simonka György a vádiratban a terhére rótt valamennyi bűncselekmény elkövetését tagadja az írásos vallomásban is. Eszerint semmilyen bűnszervezetet nem hoztak létre és erre szemernyi bizonyíték sincs.

A vádbeli termelőszövetkezetek létrehozását szerinte a 2008-as gazdasági válság tette szükségessé. Ekkor egyébként sem juthatott volna támogatáshoz, mivel baloldali kormány volt hatalmon, így támogatásra nem számíthattak. A vádiratban kifogásolt beruházások szakszerűen megvalósultak. Ugyanakkor nem igaz, hogy ő 45 százalékot kapott volna vissza a beruházások után, hiszen szakértői véleményekkel alá tudja támasztani, hogy a kérdéses beruházásokat a költségek 55 százalékán nem lehetett volna megvalósítani.

A szintén vádlott feleségéről és unokahúgáról. Azt írta, önállóan végezték a tevékenységüket, s ő semmilyen törvénytelen vagy szabálytalan dologról nem tud munkájukkal kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában