november 4.

2020.11.04. 08:57

Félárbócon a nemzeti lobogó az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 64. évfordulóján, szerdán reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A kegyelet kifejezéseként a lobogó egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

Budapest, 2020. november 4. Benkõ Tibor honvédelmi miniszter (k) jelenlétében katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbocra engedik a nemzeti lobogót az Országház elõtti Kossuth Lajos téren az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 64. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon, 2020. november 4-én. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A lobogót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel, majd a Szózat zenéjére eresztették félárbócra. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység.

A Parlamentre kitűztek egy lyukas magyar zászlót és egy fekete gyászzászlót.

A koronavírus-járvány miatt a rendezvényen közreműködők – a lovas díszegység és a központi zenekar tagjait leszámítva – valamennyien maszkot viseltek.

Ma egész nap gyertyát lehet gyújtani a Terror Háza Múzeumnál, a Hősök falánál. Este a Szent István-bazilika előtt elhelyezett 1956-os installációnál lesz mécsesgyújtás.

November 4-ét a kormány hivatalosan 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá.

Borítókép: Benkő Tibor honvédelmi miniszter (k) jelenlétében katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbocra engedik a nemzeti lobogót az Országház előtti Kossuth Lajos téren az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 64. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon, 2020. november 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában