capitolium

2021.01.11. 23:27

Legalább 25, belföldi terrorizmussal kapcsolatos eljárást indítottak az Egyesült Államokban

A helyi és a szövetségi bűnüldözési hatóságok összehangolják biztonsági előkészületeiket a Capitoliumban történteket követően.

Legalább 25, belföldi terrorizmussal kapcsolatos eljárást indítottak az Egyesült Államokban az amerikai kongresszus ostroma nyomán – közölte Jason Crow demokrata párti képviselő vasárnap, Ryan McCarthy amerikai védelmi államtitkárra hivatkozva.

Crow, a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának tagja szerint McCarthy elmondta neki, hogy a Pentagonnak tudomása van „további lehetséges fenyegetésekről terroristajelöltek részéről” a Joe Biden megválasztott demokrata párti elnök január 20-i beiktatásáig terjedő időszakban.

„Hosszúfegyvereket, Molotov-koktélokat, robbanószerkezeteket, gyorskötözőket foglaltak le, ami azt jelzi, hogy nagyobb katasztrófát sikerült hajszállal megelőzni” – mondta Crow, aki egykor az amerikai hadsereg Ranger különleges alakulatánál szolgált.

Mint mondta, McCarthy arról biztosította, hogy a helyi és a szövetségi bűnüldözési hatóságok összehangolják biztonsági előkészületeiket a Capitoliumban történteket követően.

Az igazságügyi minisztérium egyébként vasárnap közölte, hogy még két embert elfogtak a zavargásokkal összefüggésben, mindkét férfit a szenátus üléstermében készült fényképeken is látni lehetett.

Szerda este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek az amerikai törvényhozás épületéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában