Ország-világ

2021.02.11. 15:50

Lélegeztetőgépekkel segít egy felvidéki kórházat a magyar kormány

A galántai Szent Lukács Kórház azért kért segítséget, mert Covid-kórházként a tíz lélegeztetőgépük mindegyike foglalt.

Tíz darab lélegeztetőgéppel segíti a magyar kormány a felvidéki Galántán lévő Szent Lukács Kórházat – számolt be a ma7.sk felvidéki magyar hírportál a Magyar Közlönyre és saját információkra hivatkozva csütörtökön.

A jelentős részben magyarok lakta Mátyusföld központjának számító Galánta kórháza ez év elejétől úgynevezett Covid-kórházként működik, azaz ott kezelik a régió koronavírusos betegeit. A kórház, amelynek hét osztályán kezelnek Covid-betegeket, jelenleg tíz lélegeztetőgéppel rendelkezik, ám ezek mindegyike foglalt – írta a ma7.sk.

Forró Krisztián, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke az MTI-nek nyilatkozva elmondta: az év elején a rossz járványhelyzet miatt Magyarország pozsonyi nagykövetségéhez fordultak, hogy a külképviselet segítsen közbenjárni a magyar kormánynál a lélegeztetőgépek hiánya miatt nehéz helyzetbe jutott mátyusföldi kórház érdekében.

A felvidéki magyar hírportál a Magyar Közlönyre hivatkozva azt írta, hogy a lélegeztetőgépek átvétele ügyében a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium már felvette a kapcsolatot a galántai kórház vezetésével, s a gépek egy ajándékozási szerződés alapján napokon belül megérkeznek a Szent Lukács Kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában