Ország-világ

2021.02.11. 20:05

Márki-Zay szerint megérné bedönteni az egészségügyet és oktatást is a kormányváltásért

Ha összeomlana az egészségügyi ellátás, az térdre kényszeríthetné Orbán Viktort – fejtegette az ATV műsorában Márki-Zay Péter, baloldali miniszterelnök-jelölt.

Ha összeomlana az egészségügyi ellátás, az térdre kényszeríthetné Orbán Viktort – fejtegette az ATV műsorában Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt. A Magyar Nemzet szemléje szerint Hódmezővásárhely polgármestere úgy véli, az oktatási rendszert is megérheti bedönteni a kormánypártok leváltása érdekében.

A tanárok és az orvosok sem tudják, hogy micsoda hatalom van a kezükben – fejtegette az ATV-ben Márki-Zay Péter csütörtökön.

„Ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy”

– vetette fel a baloldali polgármester. Márki-Zay Péter, aki a beszélgetős műsorban egy óriási keményfedeles füzetbe jegyzetelt, azt is felrótta az állami szektorban dolgozó a tanároknak és az orvosoknak, hogy – hasonlóan az ellenzéki parlamenti képviselőkhöz – a saját állásukat féltik, azért mennek be dolgozni nap mint nap. A baloldali miniszterelnök-jelölt szerint a Fidesznek vége lenne egy ilyen bojkott esetében, a kormánypártok nem engedhetnék meg maguknak, hogy leálljon az egészségügy vagy az oktatás. Roppant nagy lehetőség van a kezükben – összegezte Márki-Zay Péter. A koronavírus-járvány harmadik hullámának közelében Márki-Zay Péter szerint ez lenne a legfontosabb cselekedet.

Nem a mostani az első eset, hogy teljesen elrugaszkodott gondolatokat oszt meg a nagy nyilvánossággal Márki-Zay Péter.

A 2018-as országgyűlési választások kampányában Gödöllőn így fenyegette meg a kormánypártok támogatóit: „Emellé a rendszer mögé roppant kellemetlen ma odaállni. Akik mégis úgy döntenek, hogy ennek a korrupt rendszernek a kiszolgálói, igenis ma azzal kell számolniuk, hogy az ő gyermekeik és unokáik lehajtott fejjel fognak menni az utcán, ezek az emberek Biszku Bélaként fognak közöttünk élni. Ezt a kormányt akkor is eltakarítjuk, ha ez holnap estére nem következik be,

senki ne legyen nyugodt a fideszesek köréből” – mondta pár nappal a Fidesz-KDNP által kétharmaddal megnyert választások előtt Márki-Zay Péter.

„(…) igenis listázni kell és fogjuk is listázni a bírókat”

– mondta egy másik videóbejegyzésében a hódmezővásárhelyi polgármester. Egy, a büntetőügyében eljáró bírót így minősítette: „Szükséges a vérbíró.hu oldalon közzétenni azokat a bírókat, akik pártérdekekből abszolút vállalhatatlan ítéleteket hoznak” – írta a baloldali politikus a bírói függetlenség védelmében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában