Ország-világ

2021.06.06. 13:13

Karácsony nem válaszolt, amikor adjunktusi kinevezéséről kérdezték

Kormányfő-jelöltségi beszédében viszont azt hangoztatta, hogy olyan miniszterelnökre van szüksége az országnak, aki válaszol az újságíróknak.

Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjétől azt szerette volna megtudni a Magyar Nemzet, hogyan lehetett tanársegéd és adjunktus úgy, hogy nem felelt meg a nyelvi követelményeknek. Karácsony Gergely sem az előre megküldött megkeresésre, sem az online chatben feltett újságírói kérdésre nem adott választ a vasárnap délelőttre meghirdetett online sajtótájékoztatón.

A Magyar Nemzet az alábbi kérdést tette fel Karácsony Gergelynek: Hogyan lehetett tanársegéd és adjunktus ha nem felelt meg a nyelvi követelményeknek? A lap birtokában lévő intézményi szabályzat szerint ugyanis utóbbi munkakörhöz már

egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is kellett volna.

A vasárnap délelőttre meghirdetett online sajtótájékoztató előtt a lap megküldte kérdésüket Karácsony Gergely sajtófőnökének, abban reménykedve, hogy a sajtónak meghirdetett eseményen választ kapunk a kérdésünkre.

Ám az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje sem az előre megküldött megkeresésre, sem az online chatben feltett újságírói kérdésre nem válaszolt. Holott Karácsony kormányfőjelöltségi beszédében azt mondta: olyan miniszterelnökre van szüksége az országnak, aki válaszol az újságíróknak.

Úgy tűnik, Karácsony Gergelynek ezt az ígéretét már az előválasztási kampány elején sem sikerül betartania, ráadásul nem ez az első eset. A szombati kampányesemény után például a Deutsche Welle riportere szerette volna kérdezni a főpolgármestert, de ő meg se mukkant, amikor angolul kérdezték, inkább elmenekült a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában