Ország-világ

2021.06.22. 14:29

Molnár Gyula elárulta: színjáték a baloldali előválasztás

Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Gyurcsány Ferenc pártelnökök a tudta nélkül írták alá a róla szóló megállapodást.

A volt MSZP-elnök, Molnár Gyula párttagságát nemrég felfüggesztette pártja vezetése. A hivatkozási alap az volt, hogy Molnár jelezte, ha ismét megnyeri jövőre XI. kerületi központú választókörzetét, a DK frakciójába ül be 2022-ben – írja a Magyar Nemzet.

Az alapállás hibás, ez nem az én kérésem volt

– mondta el Molnár Gyula az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, aki szerint nem igaz, amit az MSZP elnöke, Tóth Bertalan állít, vagyis hogy ő szeretett volna átmenni a DK-ba.

Megjegyezte, hogy

Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Gyurcsány Ferenc pártelnökök a tudta nélkül írták alá azt a megállapodást, amivel őt átadták a DK-nak.

A megállapodás szerinte annak ellentételezése volt, hogy Hiller István és Komjáthi Imre mögé beállt a DK Pesterzsébeten, illetve Csepelen, ezért cserében őt adták át a DK-nak.

Arról meg végképp nem volt szó, hogy ezért felfüggesztik a tagságát az MSZP-ben

– tette hozzá az ATV Egyenes beszédnek adott interjújában.

Molnár Gyula beszélt arról is, hogy nem áll félre, az utolsó percig harcolni fog az igazáért az MSZP-ben.

A Magyar Nemzet korábban részletesen beszámolt arról, hogy egyre-másra veszíti el az MSZP fajsúlyosabb politikusait, akik sorra a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíciónál landolnak. Molnár Gyula után Szakács László, a szocialisták korábbi baranyai jelöltje is DK-s színekben indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában