Ország-világ

2021.08.26. 16:27

1 millió 191 ezren vettek részt a nemzeti konzultációban

Most is nagyon sokan vettek részt a nemzeti konzultációban, a járvány utáni életről szóló kérdőívet 1 millió 191 ezren töltötték ki – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookon csütörtökön közzétett videonyilatkozatában.

Budapest, 2021. július 20. Hírdetõoszlopon a fõváros XIII. kerületében, a Pozsonyi úton egy plakát, amely a magyarországi politikai kommunikációban abszolút új megjelenést alkalmaz, a legújabb nemzeti konzultáció kérdõív népszerûsítésére. Az egyszerûséggel, de a hangulatot kifejezõ emojikkal célozzák meg a fiatalokat is. Július végéig összesen 8 millió példányt kézbesítenek a nemzeti konzultációs kérdõívbõl. A konzultáció egyik célja, hogy egyetértési pontok jöjjenek létre a járvány utáni életrõl, de biztonsági kérdések is szóba kerülnek. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA / MTI

Fotó: Róka László

A politikus kifejtette: a kérdőívet a kitöltők túlnyomó többsége postán küldte vissza, de most is nagyon sokan éltek az internetes kitöltés lehetőségével.

Dömötör Csaba köszönetet mondott mindenkinek, aki elmondta a véleményét ezekről a fontos kérdésekről, köztük a minimálbér-emelésről, a családi adó-visszatérítésről vagy éppen a gyermekvédelmi törvényről.

A parlamenti államtitkár a további menetrendről elmondta: már zajlik a kérdőívek feldolgozása, és a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozzák a részletes eredményeket.

Dömötör Csaba kiemelte: ezután a kormány meghozza az ebből fakadó döntéseket, a részletekről beszámolnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában