Ország-világ

2021.08.22. 11:49

Gázspray-vel támadtak a migránsok a határt védő magyar egyenruhásokra

Vasárnap délelőtt száz illegális bevándorló akart bejutni hazánk területére Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyében.

Forrás: police.hu

Vasárnap 9 óra körül Mórahalom térségében a szerb oldalról egy 20 fős csoport egyik tagja gázspray-vel lefújta a határt védő egyenruhásokat. A szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák a jogellenes határátlépési kísérletet megakadályozták. Az incidens során személyi sérülés nem történt – írja a police.hu.

Valamivel később egy másik migránscsoport jelenlétét jelezte a hőkamera kezelője Csongrád-Csanád megyében, Szeged–Gyálarét külterületén, a Tisza árterében – számolt be róla a rendőrségi oldal. A jelzésre a Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség és a Magyar Honvédség járőrei mentek a helyszínre, ahol

összesen 65, magát szír állampolgárnak valló embert tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások pedig 15 bevándorlót tartóztattak fel Vaskút közigazgatási területén.

A határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, de a honlap tájékoztatása szerint sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Borítóképünkön a szeged-gyálaréti fogás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában