tragédia

2021.08.27. 22:20

Sokan meghaltak egy bangladesi hajóbalesetben

A mentést végző búvárok a helyi lakosok segítségével 21 utas holttestét találták meg eddig.

Legalább 21-en vízbe fulladtak és többen eltűntek a kelet-bangladesi Titas folyón hajóbalesetben – közölte pénteken Aniszur Rahmán, a helyi rendőrség szóvivője.

A bárka több mint hetven utasával a fővárostól, Dakkától 70 kilométerre keletre található Brahmanbari körzetben süllyedt el, mert nekiütközött egy homokot szállító uszálynak az esti órákban.

Rahmán szerint a mentést végző búvárok a helyi lakosok segítségével 21 utas holttestét találták meg eddig. Mint mondta, a keresési művelet még folyamatban van.

Haját Ud-Davla, a körzet legfőbb tisztségviselője elmondta, hogy a halottak hozzátartozói kaptak egy kis összegű állami támogatást, hogy el tudják végezni a helyben szokásos gyászszertartásokat.

Bangladesben viszonylag gyakoriak a folyami balesetek tekintettel arra, hogy a vízi szállítás kiemelt szerepet játszik a folyókban gazdag országban. Szakértők szerint ezek a balesetek nagyrészt annak tudhatók be, hogy csak hellyel-közzel tartják be a biztonsági intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában