Dodik: Európának a családot kell előtérbe helyeznie a migrációval szemben

Európának módosítania kell a hozzáállását és a családot kell előtérbe helyeznie a migrációval szemben – hangsúlyozta Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagja a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson elmondott beszédében csütörtökön, a Várkert Bazárban.

Budapest, 2021. szeptember 23. Milorad Dodik, a háromtagú boszniai államelnökség szerb tagja a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Milorad Dodik aláhúzta, Európának nemcsak a gazdaság, hanem a demográfia területén is meg kell őriznie a stabilitását, ehhez pedig az államok és családok támogatása szükséges.

Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagja helyesnek nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikáját és reményét fejezte ki, hogy Európában egyre többen követik majd.

Ellenkező esetben néhány évtized múlva az a helyzet állhat elő Európában, hogy nem európai, hanem többségében máshonnan érkezett népek lakják – mondta.

Milorad Dodik szólt arról is, hogy

a demográfiai válság, valamint a migráció a teljes Balkánt sújtja, amire egységes választ kell adni.

Kiemelte, Európába és saját hazájába is olyan más kultúrából érkező migránsok érkeznek, akik nem hajlandók az asszimilációra, helyette izolált közösségeket alkotnak, ami destabilizálja a társadalmat.

Példaként említette, hogy Bosznia-Hercegovinában vannak olyan területek, ahonnan a nagy számban érkező migránsok miatt távoztak az ott élők.

Milorad Dodik elmondta, ilyen közegben a családok nem tervezhetnek gyermekvállalást. Leszögezte,

nem engedhető meg, hogy Bosznia-Hercegovina az illegális migránsok parkolóhelye legyen.

A demográfiai csúcs élő közvetítését ide kattintva tudja követni.

A program részleteiről pedig ide kattintva tájékozódhat.

Borítókép: Milorad Dodik, a háromtagú boszniai államelnökség szerb tagja a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában