tragédia

2021.09.08. 13:35

Többen meghaltak egy elárasztott mexikói kórházban

Az áramkimaradás miatt nem tudták ellátni a lélegeztetőgépeken lévő koronavírusos pácienseket.

Legalább tizenhat páciens meghalt a Mexikó központi részén található Tula városának egyik kórházában árvizek okozta áramkimaradás következtében – közölte kedden Zoé Robledo, a mexikói társadalombiztosítási intézet (IMSS) vezetője.

Robledo a Twitter-oldalán közzétett videófelvételen arról számolt be, hogy az áramkimaradás miatt nem tudták ellátni a lélegeztetőgépeken lévő koronavírusos pácienseket. Azt mondta, a kórházban 56 beteget kezeltek, nagy részüket Covid-19 miatt. A túlélőket biztonságba helyezték – tette hozzá.

Sajtójelentések szerint inkubátorban lévő újszülötteket is evakuálni kellett az áradások miatt. Emberek százainak kellett a kora reggeli órákban felkeresniük a menhelyeket.

Helyi idő szerint hétfőn este heves esőzések nyomán három folyó is kilépett a medréből az ország központi térségében. A Mexikóvárostól alig néhány kilométerre található Ecatepec is víz alatt állt. Hidalgo állam 27 településén hirdettek ki szükségállapotot. A kormány katonákat küldött a katasztrófa sújtotta térségbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában