Ország-világ

2021.10.27. 13:00

A jelnyelvet használóknak akadálymentessé vált a „Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!” petíció

Tizenkét év elteltével Gyurcsány Ferenc a „Gyurcsány Show” szereplői mögé bújva újra hatalmat akar – közölte a Fidesz.

A jelnyelvet használók számára akadálymentessé vált a „Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!” petíció – közölte a Fidesz szerdán. A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták:

két fideszes politikus – Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Kósa Ádám európai parlamenti képviselő – közösen kezdeményezte az aláírásgyűjtés jelnyelvi akadálymentesítését, annak érdekében, hogy a jelnyelvet használó siket és nagyothalló emberek is csatlakozhassanak a petícióhoz. Hozzátették: ma Magyarországon több mint 60 ezer siket és nagyothalló ember él.

A Fidesz október 22-én jelentette be, hogy a „Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!” címen indított aláírásgyűjtését „Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!” elnevezéssel folytatja tovább. A párt a petíciójával arra szeretné emlékeztetni a magyar embereket, hogy ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik 2002 és 2010 között „egyszer már tönkretették az országot”.

A Fidesz szerint az aláírásgyűjtés jelenlegi számai egyértelművé teszik, hogy az emberek nagyobb része nem akarja, hogy visszatérjen a 2010 előtti időszak. Azonban – írták -

a jelenlegi politikai helyzet jó példája annak, hogy tizenkét év elteltével Gyurcsány Ferenc a „Gyurcsány Show” szereplői mögé bújva újra hatalmat akar.

A petíció is felhívja a figyelmet arra, hogy nem engedhetjük, hogy visszatérjen a múlt, nem hagyhatjuk, hogy ismét azok ragadják meg a hatalmat, akik egyszer már tönkretették az országot – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában