Járvány

2021.10.11. 05:53

Új-Dél-Walesben több mint száz nap után feloldották a korlátozások jelentős részét

Újranyithatnak az üzletek, a vendéglátóipari szolgáltatók és az edzőtermek is, de a távolságtartási szabályokat be kell tartani.

Feloldották Ausztrália Új-Dél-Wales államában a koronavírus-járvány miatt a nyáron bevezetett korlátozások jelentős részét hétfőn.

Sydneyben és agglomerációjában 106 nap után oldották fel a korlátozásokat, miután a beoltható lakosság több mint 70 százaléka megkapta a védőoltás mindkét adagját. Ők mostantól a szabadban legfeljebb harmincan gyülekezhetnek, és legfeljebb tíz embert vendégül láthatnak otthonukban.

Újranyithatnak az üzletek, a vendéglátóipari szolgáltatók és az edzőtermek is, de a távolságtartási szabályokat be kell tartani. Hasonló megkötésekkel nyithatnak ki újra a mozik, a stadionok, a múzeumok és az állatkertek.

A Sydneyben és környékén élők már öt kilométernél távolabb is utazhatnak lakóhelyüktől, de olyan területekre továbbra sem mehetnek, ahol az átoltottság alacsonyabb. Ezt a korlátozást akkor oldják fel, ha az oltható lakosság 80 százaléka megkapta a vakcina mindkét dózisát. Az egy adaggal oltottak aránya már meghaladja a 90 százalékot. Országosan az emberek 62 százaléka kapott már két oltást a SARS-CoV-2-vírus ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában