Megáll az ész

2022.01.04. 23:40

Márki-Zay Péter: a Fidesz pusztítja a nyugdíjasokat

A baloldal miniszterelnök-jelöltje újabb megosztó nyilatkozatot tett az ATV-ben.

Márki-Zay úgy véli, az idősekre tett korábbi megjegyzése nem volt félreérthető. Valamint kifejtette, hogy szerinte a Fidesz magukra hagyta „és végtelenül aljas módon elárulta” az időseket - írja a Magyar Nemzet. 

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje elmondta: a mai napon beszélt Jakab Péterrel is, aki korábban éles kritikával illette.

Ezzel kapcsolatban így nyilatkozott:

Elmondtam neki, hogy mennyivel jobban örültem volna, ha arról beszél, hogy a Fidesz hogyan pusztítja a nyugdíjasokat.

A műsor közben az Egyenes beszéd műsorvezetője (mintegy a nézők felé fordulva) kénytelen volt külön megjegyezni, hogy Márki-Zay Péter véleménye nem tükrözi az ATV álláspontját, így az esetleges per elé is Márki-Zay néz a kijelentésével kapcsolatban, és nem a csatorna.

A műsorvezető ezt követően megkérdezte, hogy előre megírja-e a beszédeit, amire a miniszterelnök-jelölt úgy reagált, hogy csak rögtönöz.

Végül még egyszer kijelentette: nem gondolja, hogy bárkitől bocsánatot kéne kérnie,

de amennyiben megbántott valakit, hajlandó ezt megtenni.

Megosztott baloldal

Az interjú során szóba került, hogy Márki-Zay Péter többek szerint megosztja a baloldalt a kijelentéseivel, amire úgy reagált, hogy száz ember nézi a nyilatkozatait annak érdekében, hogy pár másodpercet kikapjon belőle. Úgy gondolja, ezeket a részleteket azért emelik ki, mert

lopnak, csalnak, hazudnak és hatalmon szeretnének maradni.

Külön kitért rá, hogy aki nem őt támogatja, az valójában Orbán Viktort szeretné hatalomba tartani. Amennyiben pedig ez megtörténik, akkor

az Aldit, a Lidlt stb.-t is kizavarják, hogy csak a Fidesznél lehessen vásárolni,

újra olyan gyógyszereket fognak beadatni az embereknek, amik teljesen hatástalanok, az embereket kémszoftverekkel fogják megfigyelni, és nem a terroristákat, mert azokat beengedik.

Arra a kérdésre, hogy akkor a baloldali pártok valóban nem támogatnák-e azt a bizonyos hetedik frakciót, azt mondta: „A pártok fele így gondolja, a pártok fele úgy gondolja.”

Elmondta,

ezt már jelezték neki „emelt hangon” és hivatalosan is

– arra azonban nem tért ki, hogy ez pontosan mit jelent.

A hetedik frakcióval kapcsolatban a műsorvezető megjegyezte, ezt információik szerint senki nem támogatja, amire Márki-Zay úgy reagált, hogy „én mindent el tudok engedni”.

A műsor végén még kijelentette a miniszterelnök-jelölt, hogy biztosan meglesz az általuk kezdeményezett népszavazásra a kétszázezer aláírás – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában