Illegális bevándorlás

2022.02.08. 09:18

Sikeresen fékeztek meg ismét több száz migránst a magyar határon

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. február 7-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 203 határsértőt tartóztattak fel és 216 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 9 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Madaras, Hercegszántó, Kelebia, Vaskút, Kunbaja, Kecskemét, Bácsbokod és Kiskunmajsa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 159 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Mórahalom, Ásotthalom, Ruzsa, Szatymaz, Öttömös és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Baranya megyében Újmohács külterületén 2, Győr-Moson-Sopron megyében Jánossomorja belterületén 1, Veszprém megyében Veszprém külterületén 2  illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, tunéziai, afgán, marokkói, török, pakisztáni, líbiai, koszovói, egyiptomi, marokkói és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 13 esetben összesen 216 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 6 esetben 69 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 7 esetben 147 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A Magyar Honvédség katonája határőrizeti feladatot lát el Röszkénél 2019. június 1-jén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában