Ukrán válság

2022.03.03. 10:54

Külföldi állampolgárok evakuálásban is segít a magyar külügyminisztérium

Szombat óta kilenc repülőjárattal 1988 indiai diák utazott Budapestről haza, és a következő napokban még körülbelül háromezernek a hazatérésében segít majd a magyar állam – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Szijjártó Péter azt írta, hogy csütörtökön öt repülőgépet küld az indiai kormány Budapestre.

 

Nap mint nap keresnek külügyminiszter kollégák a világ minden tájáról, hogy segítséget kérjenek Ukrajnában tartózkodó állampolgáraik evakuálásában– emelte ki, hozzátéve, hogy a szomáliai, a nigériai, a marokkói és az izraeli miniszter is az elmúlt napokban kért segítséget, illetve mondott köszönetet.

 

A legtöbb erőfeszítést azonban az Ukrajnában ragadt indiaiak evakuálása jelenti, akik közül a háború előtt mintegy 20 ezren tartózkodtak ott, többségük egyetemi hallgató. Az ő kimenekítésük folyamatos, amelynek levezénylése érdekében az indiai kormányfő különmegbízottat küldött Budapestre az olaj- és gázipari miniszter személyében – írta Szijjártó Péter.

 

Magyarország természetesen mindenkinek segít, hogy mielőbb el tudja hagyni a háborús övezetet és biztonságba kerüljön. Az indiai miniszter a legnagyobb elismerés hangján szólt a magyar állami intézmények és önkéntesek munkájáról– emelte ki a magyar külügyminiszter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában