Tartozás, hamisítás...

2022.03.09. 18:17

Okirat-hamisítás miatt jelentették fel az LMP-s Csárdi Antalt

Közüzemi és közösköltség-tartozást is felhalmozhatott Csárdi Antal abban az ingatlanban, amelyet a képviselői költségtérítés keretében bérel neki az adófizetők pénzén az Országgyűlés Hivatala. Az ingatlan tulajdonosa azért tett feljelentést a belvárosi képviselő ellen, mert kiderült, hogy hamisított meghatalmazással intézte a lakáshoz kapcsolódó ügyeket az energiaszolgáltatónál.

Okirat-hamisítás miatt jelentette föl Csárdi Antalt annak a lakásnak a tulajdonosa, amelyet az Országgyűlés Hivatala bérel a képviselőnek – írta meg az Index.

Az Index birtokába került a feljelentés szövege, amelyből megtudni, Csárdi nem fizette rendesen a közüzemi számláit, amiért kikapcsolták a gázt a számára az adófizetők pénzén bérelt lakásban. Ezután az is kiderült, hogy Csárdi Antal közel háromszázezer forintos közösköltség-tartozást halmozott fel. 

Ezt később a végrehajtástól tartva a tulajdonos fizette ki, aki ekkor már nem bízott abban, hogy a politikus rendezi a tartozását.

A lap úgy értesült, hogy a képviselő amiatt is konfliktusba került a költségtérítésből neki bérelt lakás tulajdonosával, hogy kiderült: annak ellenére rendszeresen dohányzott az ingatlanban, hogy az egy dupla teraszos, dunai panorámás lakás, amely a Halászbástya alatt helyezkedik el. Emiatt a tulajdonos felmondott Csárdinak, aminek következtében további, az ellenzéki képviselő számára kellemetlen, sőt inkrimináló dolgokra derült fény.

Az Amerikában élő tulajdonos ugyanis megkérte képviselőjét, hogy ellenőrizze a közműszolgáltatóknál, nem halmozott-e föl újabb tartozást Csárdi Antal, mielőtt elhagyná az ingatlant.

A képviselő azonban nem tudott eljárni az ügyben az MVM-nél, mert kiderült: Csárdi Antal egy olyan, a tulajdonos hamisított aláírásával ellátott meghatalmazást mutatott be a szolgáltatónál, amely szerint ő jogosult intézkedni az ingatlannal kapcsolatos ügyekben.

Ennek a hamis dokumentumnak pedig az egyik aláíró tanúja az ellenzéki képviselő felesége, Csárdi-Suskó Mariann, másik tanúja pedig Csárdi Antal anyósa volt.

Az ügyben az Index megkereste az ügyészséget, hogy nyomozást indítottak-e már a feljelentés miatt a Belvárosban az április 3-i választáson is induló ellenzéki képviselő ellen. Csárdi Antalnak is megküldték a kérdéseiket az üggyel kapcsolatban, egyelőre azonban nem kaptak választ.

Borítókép: Csárdi Antal (Kovács Tamás/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában