Illegális bevándorlás

2022.03.15. 10:36

Több mint 200 határsértőt tartóztattak le a rendőrök egy nap alatt

Az elmúlt 24 órában négy esetben embercsempészés és két alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

206 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök hétfőn, 92-őt pedig megakadályoztak abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjenek  - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kedden hajnalban az elmúlt 24 óra statisztikájáról az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint Bács-Kiskun megyében a rendőrök 8 esetben összesen 71 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Hercegszántó-Hóduna és Homorúd közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 130 határsértőt tartóztattak fel, Szeged, Röszke, Ásotthalom, Mórahalom, Szatymaz, Balástya és Ruzsa területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Fertőrákos külterületén 5 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok az ellenőrzés során szír, marokkói, líbiai, afgán, iraki, tunéziai, pakisztáni, palesztin, török, líbiai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 92 személyt megakadályoztak abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjenek.

Az elmúlt 24 órában négy esetben embercsempészés és két alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás - ismerteti a Police.hu.

Borítókép: Rendőrök a lezárt Röszke és Horgos közti közúti átkelőnél 2020. január 28-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában