Szerinte a mi háborúnkat vívják

2022.04.11. 10:02

Márki-Zay bevallotta: egyeztettek Zelenszkij stábjával (videó)

Márki-Zay Péter vasárnap esti Facebook-bejelentkezésében kifejtette, a kampánystábjával ellentétben ő nem tartotta jó ötletnek, hogy egyeztessen az ukrán elnökkel. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje elmagyarázta, miért mondta azt, hogy az ukránok a mi háborúnkat vívják, közben a baloldali belharcokról beszélve burkoltan lebolsevikozta Gyurcsány Ferenc pártját.

Bármilyen segítséget megadunk. Elmondok búcsúzóul egy történetet. Még ebben a kampányban, egy héttel a választás előtt a kampánystáb – azok az emberek, akik egyébként már sok kampányt csináltak és dolgoztak már ezeken –, ők úgy gondolták, nem az én véleményem volt, sőt én ezzel ellentétesen gondolkoztam, hogy milyen jó lenne, hogyha én online videócsatornán tudnék beszélni Zelenszkij elnök úrral

– nyilatkozta Márki-Zay Péter a tegnap esti élő bejelentkezésében a Facebookon. Ezt követően kifejtette, nagyra becsüli Zelenszkij elnököt, de elmondta a kampánystábjának, ha egy ilyen beszélgetést megszerveznének, „a Fidesz-propaganda azt fogja hazudni, hogy most szervezi, hogy katonákat küldjünk oda”.

– Hát ettől függetlenül ők megszervezték akkor már, amikor én elmondtam nekik, hogy ez mennyire rossz ötlet, akkor ők (kampánystáb)  már megszervezték, úgyhogy szerettünk volna beszélni Zelenszkij úrral. Azért nem sikerült, mert bombariadó volt Kijevben. Egyébként nagyon nagy örömmel beszéltem volna vele, és attól függetlenül, hogy a kampány szempontjából én elmondtam, hogy mennyire rossz ötletnek látom, és a kampánytanácsadók sajnos nem értették meg – részletezte. Hódmezővásárhely polgármestere elmondta, ők valójában mentőautót, nem pedig katonákat akartak küldeni. Hozzátette, ő a gázt sem zárta volna el, de szerinte Orbán ezt megszavazta.  – Úgyhogy sajnos nem beszéltem Zelenszkij úrral, de én nagyon nyitott lennék rá, természetesen nekem nagyon megtisztelő – mondta, majd ismét arról értekezett, ő a legtöbb felvételen nem arról beszélt, mint ami azokon látszik, hanem azokat a Fidesz manipulatív módon vágta ki.

…Amikor azt mondom, hogy az ukránok a mi háborúnkat vívják, akkor ez is ott elhangzott abban a beszédben, csak nyilván a legtöbb ember ezt nem hallgatja meg. Én azt mondtam, hogy ők azért küzdenek ott, hogy megállítsák Putyint, mielőtt ideér Záhonyba. Jó? Tehát mi nem szeretnénk Putyint Záhonynál látni

– magyarázkodott.

Burkoltan lebolsevikozta a DK-t

„A vereségben az ember természetes módon magányos” – mondta Márki-Zay arról, hogy több ellenzéki politikus sem állt ki mellé a vereség éjszakáján. Hozzátette: Gyurcsányról lehetett tudni, hogy így fog tenni. „A DK trollhadserege már a választás előtt folyamatosan okolt engem. Már akkor ment ez a vádolgatás, ez most újraindult” – jelentette ki. Gyurcsány tegnapi beszédére reagálva – miszerint Dobrev Klárával nyert volna az ellenzék – a hódmezővásárhelyi politikus elmondta, hogy egy baloldali jelölttel sem sikerült volna nyerni. 

„Most, hogy az ellenzék egymásnak ugrott, a kormánypárti média nagy örömmel veri be az utolsó koporsószögeket az összefogásba” 

– mondta Márki-Zay, aki szerint Érden már egy nappal a választás előtt arról beszéltek egy DK-s fórumon, hogy fogják őt kicsinálni. A bukott miniszterelnök-jelölt ezután megköszönte a 106 jelöltnek is a munkát, azt mondta, nem fogja elfelejteni őket soha. – Egyelőre nem láttam, hogy olyan sokan ellenem fordultak volna, bár voltak ilyenek is. 

Tudjuk, hogy egy bolsevik pártban elég utasítani a főnöknek, hogy most őt kell támadni, és mindenki ráugrik. 

De én nagyon értékelem azoknak a kiállását, akik ezt nem tették meg A DK-n belül beszédes, hogy kik azok, akik még vagy egyáltalán nem álltak bele ebbe, a Jobbikon belül – ahol Jakab Péter fontos szövetségese Gyurcsány Ferencnek – is volt olyan, aki különvéleményt fogalmazott meg, és ezt én hálásan értékelem” – mondta.  Minden hátrányát elszenvedtem ennek az összefogásnak – tért rá a vereség okainak elemzésére Márki-Zay Péter, hozzátéve: az összefogás modellje megbukott, ezért mostantól ellenállásra van szükség Orbán Viktor leváltásához. A hibáit elemezve azt is elárulta, az ő kommunikációs stílusa „nem tudja megszólítani azt, akit Jakab Péternek sikerült megszólítania, illetve akiket kellett volna megszólítania”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában