Egyedül maradt

2022.05.23. 08:18

Azért támadja Márki-Zay a rezsicsökkentést, mert ezzel próbál hízelegni Gyurcsánynak

Márki-Zay a rezsicsökkentésbe már számtalan alkalommal beleszállt, és a jelek szerint nem érzékeli, hogy ez totális tévút; sem szakmailag, sem politikailag nem támasztható alá mindaz, amit összehord ezzel kapcsolatosan – mondta Deák Dániel az Origónak adott interjúban.

A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint hiába távolodott már el a baloldal Márki-Zaytól, a többi baloldali politikus is megszüntetné a rezsicsökkentést, ezt az elmúlt egy évtizedben többször is megtapasztalhattuk – írja az Origo

Vagyis – teszi hozzá az Origo – Márki-Zay valójában azért támadja a rezsicsökkentést, mert ezzel akar hízelegni a baloldal főnökének, Gyurcsánynak.

Márki-Zay Péter a totális választási csődöt követően sem hagyja abba a magyar emberek provokálását. Legutóbb azzal az ötlettel állt elő, hogy a magyarok a fürdővízzel öblítsék le a WC-t, ami már elméleti síkon is teljesen abszurd. Miért tarthatja fontosnak Márki-Zay, hogy a rezsicsökkentés ellen kampányoljon?

Márki-Zay Péter ugyanott folytatja, ahol a választási bukta előtt abbahagyta: 

tovább mondogatja azokat az elképzeléseit, amelyekből a magyar társadalom elsöprő többsége nem kér.

Márki-Zay a rezsicsökkentésbe már számtalan alkalommal beleszállt, és a jelek szerint nem érzékeli, hogy ez totális tévút, sem szakmailag, sem politikailag nem támasztható alá mindaz, amit összehord ezzel kapcsolatosan. A kormány politikája ezzel szemben a rezsicsökkentés fenntartása, amelynek köszönhetően Európában a magyar embereknek kell a legkevesebbet fizetnie például a gázért. Hiába távolodott már el a baloldal Márki-Zaytól, a többi baloldali politikus is megszüntetné a rezsicsökkentést, ezt az elmúlt egy évtizedben többször is megtapasztalhattuk.

Láthatóan Márki-Zay minden lehetőséget megragad arra, hogy felhívja magára a figyelmet, még akkor is, ha ekkorát bukott, és szövetségesei is őt okolják a vereségért. Miért nem áll le?

Ő egy messiástudatos ember, akinek már sok kapcsolata a valósággal nincsen.

Szemmel láthatóan itt már nem politikai elemzőre, hanem egy pszichiáterre van szükség, ha meg akarjuk érteni a bukott baloldali miniszterelnök-jelölt viselkedését.

Józanul gondolkodó ember már nem tud semmilyen racionális magyarázatot találni a viselkedésére, amit az is jelez, hogy

a feleségén kívül már a legutolsó szövetségesei is beintettek Márki-Zaynak.

Kész Zoltán és Márki-Zay korábban még nagyon jóban voltak Forrás: origo.hu / Facebook

Totális szétesés van a baloldalon: Kész Zoltán is beleszállt a kampánypénzt „lenyúló” Márki-Zay Péterbe, akit a felesége kezdett el védelmezni kommentekben. Lehet ezt a dilettantizmust még fokozni?

Egészen elképesztő folyamatok zajlanak a baloldalon, már nemcsak az egyes pártok veszekednek egymással, hanem az egyes politikai formációkon belül is nagy a feszültség. A leglátványosabb konfliktus Márki-Zay mozgalmában van, ahol mindenki egymásnak esett, és gyakorlatilag megpuccsolták a saját vezetőjüket.

Igazán mélye a politikának, amikor kommentcsatákat vívnak egymással, és amikor egy korábbi miniszterelnök-jelöltet a saját felesége kezd el védelmezni kommentekben. Ennél lejjebb már nem nagyon lehet, de Márki-Zayék mindig gondoskodnak arról, hogy legyen.

Márki-Zayt felesége, Felícia kezdte el védelmezni a Facebookon Forrás: origo.hu / Facebook

Támogatói magára hagyták, és kihátráltak mögüle. Most Márki-Zay új pártot akar alapítani a Mindenki Magyarországa Mozgalomból. Ön szerint mi fog történni a jövőben Márki-Zay Péterrel és az ambícióival?

Márki-Zay egy bukott politikus, már a saját mozgalmán belül is megbukott.

Lukácsi Katalin és Kész Zoltán a két leghűségesebb partnere volt, de már ők is kihátráltak mögüle.

Ez hatalmas bukás, és nem nagyon látni, hogy a feleségén kívül kikből tevődne még össze az új pártja. Vélhetően az is kudarcot fog szenvedni, és Márki-Zay a felejtés homályába merül.

Ha ez így megy tovább, jó eséllyel a 2024-es önkormányzati választáson a Fidesz jelöltje elsöprő győzelmet arat majd Hódmezővásárhelyen is!

Borítókép: Márki-Zay Péter polgármester Hódmezővásárhelyen 2022. április 28-án / Délmagyarország / Frank Yvette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában