Ha megdobnak kővel...

2022.05.25. 15:04

Szijjártó Péter: ezután is segíteni fogunk

Az ukrán elnök a davosi Világgazdasági Fórumon kritizálta Magyarországot.

Ha mindaz, amit Zelenszkij elnök Davosban mondott ukránul azt jelenti, hogy: 
"Köszönjük nektek magyarok, hogy befogadtatok több mint 720 ezer menekültet, köszönjük, hogy ellátjátok őket, köszönjük, hogy munkát adtok nekik, köszönjük, hogy felajánlottátok 130 ukrán gyerek gyógykezelését, köszönjük, hogy felajánlottátok a sebesült ukrán katonák kórházi ellátását, köszönjük, hogy 1000 ukrán fiatalnak készek vagytok ösztöndíjat adni, köszönjük hogy készen álltok egy iskolánk, valamint egy óvodánk újjáépítésére, és köszönjük, hogy segítetek a belső menekültek elszállásolásában!"
Akkor a válaszunk az, hogy szívesen és ezután is segíteni fogunk!

Szijjártó Péter arra a hírre reagált közösségi oldalán, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a davosi világgazdasági fórumon bírálta Magyarországnak azt az álláspontját, amely szerint nem hajlandó támogatni az Oroszországgal szembeni olajembargót annak ellenére, hogy az energiahordozókból származó bevételből finanszírozzák a "Kreml hadigépezetét".

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatót tart Budapesten 2018. október 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában